3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Tarihi cezaevine turist akını

Karanlık zindanları birçok şarkı ve türküye konu olan ve çok sayıda ünlü mahkuma ev sahipliği yapan tarihi Sinop Cezaevi'ni 2008 yılı içerisinde 250 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.


1996 yılında kapatılmasının ardından 2000 yılında turizme açılan tarihi mekanın bu zamana kadar ağırladığı turist sayısı ise yaklaşık 1.5 milyon. Tarihi Sinop Cezaevi ağırladığı turist sayısıyla, Fransa'da Bastille Cezaevi, Vietnam'da Saygon Zindanları ile İran'da Evin Cezaevi ve Almanya'da da Yahudilerin toplu katliama uğradıkları Auschwitz toplama kampı kadar ünlendi.


Konuyla ilgili bilgi veren Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, 2008 yılı içerisinde Sinop tarihinde ilk defa yaşanan yoğunluktan tarihi Sinop Cezaevi'nin de nasibini aldığını söyledi. Yaşanan turist yoğunluğunda, çekilen hapishane filmlerinin büyük etken olduğunu kaydeden Tosun, "Ünlü mahkumlara ev sahipliği yapan tarihi cezaevine olan ilgi sezonun bitmesine rağmen sürüyor. Resmi rakamlar baz alındığında cezaevinin turizme açıldığından bu zamana kadar yaklaşık olarak 1.5 milyon kişi mekanı ziyaret etmiş. Bu yıl ise yaklaşık 250 bin kişi tarihi mekanın misafiri oldu. Yıl sonuna kadar bu sayı artacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 14:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?