3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Tarihi Sinop Cezaevi görücüye çıktı

1996 yılında kapatılmasının ardından 2000 yılında turizme açılan ve geçtiğimiz günlerde de Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinden İl Özel İdaresi'ne devri gerçekleştirilen Tarihi Sinop Cezaevi bugün görücüye çıktı.
Cezaevinin nasıl ve ne şekilde kullanılacağı ile ilgili Vali Zeki Şanal başkanlığında, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve Sinop halkının katılımı ile tarihi mekan incelendi. Üretilecek projeler değerlendirilerek en uygun kullanım şekli tespit edilecek.
Sabah saatlerinde başlayan program kapsamında tarihi cezaevinin hücre ve zindanları ile tarihi mekanı kapsayan kale surları gezildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü yetkilileri, cezaevi hakkında programa katılanlara geniş bilgi verdi. Katılımcılar, özellikle zindan ve hücrelerin bulunduğu bölümde anlatılanlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Konu ile ilgili olarak kale burçlarında bilgi veren Vali Zeki Şanal, tarihi mekanın Sinop'un en büyük kültür mirası olduğunu söyledi. Şanal, "İlimizin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikler gerçekten çok fazla. Bu zenginliklerin başında Sinop'un tarihi kalesinin surları arasında yer alan tarihi cezaevi geliyor. Bu mekanın kültür ve turizmimizin en önemli ekseni olduğuna inanıyoruz. Hangi konularda fikir birliği sağlarsak, hiç gecikmeden çok acil bir biçimde projelendirerek hayata geçirmek istiyoruz" dedi.
SİNOP - İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2004 Cumartesi 14:17:08
Güncelleme :8 Mayıs 2004 Cumartesi 14:17:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?