5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

'Tarzan Kemal Festivali' başladı

Sinop Belediyesi tarafından nükleer ve termik santrallerin zararlarına dikkat çekmek amacıyla organize edilen "1. Tarzan Kemal Çevre ve Sanat Etkinlikleri", 1. Sinop Film Festivali ile başladı.

Sivil toplum örgütleri desteğiyle belediyeye ait Yaşlılar Dinlenme Evi açık alanında gerçekleştirilen festivalde, çevre ve çevre katliamlarına dikkat çekiliyor. 9 gün sürecek etkinliklerin açılışı, düzenlenen tören ve kokteylle başladı. Açılışın ardından yönetmenliğini Şerif Gören ve senaristliğini Yılmaz Güney'in yaptığı ünlü 'Yol' filminin gösterimi açık alanda gerçekleştirildi.

Festival kapsamında 7 gün boyunca 7 film ve 7 belgesel sunulacak. Festival hakkında bilgi veren Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, 1. Tarzan Kemal Çevre ve Sanat Etkinlikleri'nin film festivali dışında birçok etkinliğe de ev sahipliği yapacağını söyledi.

Ergül, "Sanatçılar, bilim adamları ve akademisyenlerin katıldığı festival, 19-28 Haziran 2009 tarihleri arasında sokaklarda sokak oyunları ve sergilerle, salonlarda tiyatro ve panellerle, açık alanlarda atölyeler, filmler, konserlerle devam edecek. Sinop'ta yapılmak istenen termik ve nükleer santral başta olmak üzere tüm çevre felaketlerine karşı bir bilinç bileşkesi olması düşünülen festival, çevre bilincini Sinop halkına yaşam tarzı ve felsefesi ile aşılayan ve yakın zamanda kaybettiğimiz Tarzan Kemal anısına gerçekleşiyor" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 12:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?