3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Tersane atağı başladı

Eski çağlardan bu yana önemli bir tersane kenti olarak bilinen Sinop, yabancı ortaklı modern bir tersaneye kavuşuyor.

Osmanlı İmparatorluğu'nun Karadeniz'deki en büyük tersanesini bir zamanlar bünyesinde barındıran Sinop'ta kurulacak olan yeni tersane bin 500 kişiye istihdam sağlayacak.

Sinop kent merkezinde yıllardır tersanecilik faaliyetlerini sürdüren Taşkınlar Gemi Sanayi tarafından başlatılan çalışma kapsamında, mevcut tersane Gerze ilçesi Çakıroğlu mevkisinde deniz dolgusuyla birlikte 130 dönümlük bir alana yapılacak olan gemi inşa ve bakım-onarım tersanesine taşınacak.

Firma yetkilileri ile birlikte Yaykıl köyü Çakıroğlu mevkisinde kurulacak olan tersane alanını inceleyen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, tersane alanına ulaşımı sağlayacak olan 2.5 kilometrelik yol ile Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından alanı taşkınlardan korumak için sette çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

İş makinelerinin alanda çalıştığını belirten Üçüncüoğlu, "Tersanenin kurulacağı alanda da bir düzenleme yapıldı. Bizim amacımız yatırımcının önünü açmak ve yardımcı olmak. Yatırımcıların böylelikle Sinop'a geleceğini düşünüyoruz" dedi.

Yapılacak tersane hakkında teknik bilgi de veren Üçüncüoğlu, "Çakıroğlu mevkisinde yabancı ortaklı olarak yapılacak olan gemi inşa ve bakım-onarım tersanesinin projesinde 2 adet iskele bulunuyor. Rıhtım ise tersanenin deniz ile birleştiği sahil şeridi boyunca 590 metre boyunda ve '+3 metre' kotunda olacak. Tersanede dalgakıran bulunmayacak. Çünkü Sinop'un doğal liman olma özelliğinden faydalanılacak. Söz konusu projenin inşaat aşamasında 40 kişi, işletme aşamasında ise bin 500 kişinin çalıştırılması planlanmakta. Geçmişten günümüze önemli bir liman ve tersane kenti olan kentimiz, tekrar aynı hüviyetine kavuşacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 18:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?