3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

TOKİ Sinop'ta 74 afet konutu yapıyor

Sinop'un Boyabat ve Durağan ilçelerinde TOKİ tarafından yapılacak afet konutlarının ihalesi 2 Aralık tarihinde yapılacak.


Boyabat ve Durağan ilçelerine bağlı iki köyde geçen yıl temmuz ayında çıkan yangınlarda evlerini kaybeden vatandaşlar için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından afet konutları yapılması için başlatılan çalışmalarda ihale sürecine girildiği bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu, her iki köyde toplam 74 adet konut yapımı için TOKİ tarafından 2 Aralık 2008 tarihinde ihale yapılacağını söyledi. Tıngıroğlu, "25 Temmuz 2007 tarihinde Boyabat ilçemize bağlı Seyricek köyü ile 31 Temmuz 2007 tarihinde Durağan ilçemize bağlı Ortaköy'de çok üzücü iki yangın yaşamıştık. Bu süreçten itibaren başlattığımız çalıma kapsamında aralık ayında vatandaşlarımızın evlerine kavuşmalarına yönelik TOKİ tarafından afet konutlarının yapımımı için ihale gerçekleştirilecek. İhale süreci ardından Seyricek köyünde 49 ve Ortaköy'de de 25 olmak üzere toplam 74 afet konutu ihale şartnamesinde belirtilen süre içerisinde yapılarak vatandaşlarımıza teslim edilecektir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?