3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Toptan'ı ağlatan şiir

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Sinop'a gelen TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, katıldığı şiir dinletisinde duygusal anlar yaşadı.

Şair Bedirhan Gökçe'ye ait olan "Sol yanım acıyor anne" adlı şiiri bir yetiştirme yurdu öğrencisinden dinleyen Saime Toptan, gözyaşlarını tutamadı.

"10-16 Mayıs Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Sinop'a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan "Sevgi" konulu şiir dinletisine katıldı.

Toptan'a, Vali Zeki Şanal ve eşi Nimet Şanal, AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, Milli Eğitim Müdürü Osman Akova ve İl Sosyal Hizmetler Müdürü Selamettin Özgen, AK Parti Sinop Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Karagülle eşlik etti.

Engelliler ile ilgili sinevizyon gösterimiyle başlayan programda Özel İlkevim Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Yurdagül Aslanboğa'nın seslendirdiği "Bizler Özürlüyüz" adlı şiir, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Daha sonra Sinop Yetiştirme Yurdu öğrencisi Samet Kılıç'ın okuduğu Şair Bedirhan Gökçe'ye ait olan "Sol yanım acıyor anne" adlı şiir, salondaki duygu yoğunluğunu artırdı. Oldukça duygulandığı gözlenen Saime Toptan, gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu arada, Saime Toptan'a ait şiirlerinde okunduğu program bitiminde, Toptan şiir okuyan öğrencilerin tümüne kendisine ait olan "Şiirde Yaşamak" adlı kitabını hediye etti.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından hazırlanan el sanatları sergisini de gezen Saime Toptan, daha sonra açılan standda kitabını imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 16:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet kılıç IP: 88.247.54.xxx Tarih : 29.09.2008 14:59:56

tabıkıde ben samet kılıç şaiir olarak benım en dogal halım dır kımse dayanamaz bana benım gıbı bır şaiire aglatmakmak ıstemezdım elımden gelen bır sey degil