5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Tünel yolu 2 ay kapatılıyor

Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nun Ağustos ayı başında geçici olarak trafiğe kapatılacağını söyledi.

Güzergahta yapılacak olan son kat asfalt, sıcak karışım çalışması ve tüneldeki diğer çalışalar için 54 günlük bir çalışma takvimi belirlendiğini kaydeden Vali Güvençer, hava şartlarından doğabilecek aksaklıklar göz önüne alınarak bu sürenin 60 güne çıkabileceğini kaydetti.

Güvençer, "Geçen yıl bitirilip, bu yıl trafiğe açtığımız Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nda gerek son kat asfalt çalışması gerekse, yolun tamamında sıcak karışım çalışması ve tüneldeki havalandırma-aydınlatma-kamera işlemleri ile
ilgili çalışmalar kapsamında yol iki aylığına trafiğe kapatılacak. Ağustos ayının ilk haftası yolu trafiğe kapatıp bu çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Yolun böyle bir sezonda kapanmasını istemezdik. Ancak bu çalışmaların yılın en sıcak günlerinde yapılması gerekiyor" dedi.

Vali Güvençer ayrıca, yolun tamamen bittiğinde devlete toplam maliyetinin 289 milyon dolar olacağını belirterek, "Saraydüzü-Kargı yolunun yapılması ardından İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak olan Sinop-Boyabat Türelli Geçiş Yolu çok güzel mühendislik yapıya sahip olan bir yol. Burada gerçekten iğneyle kuyu kazıldı" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 17:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?