5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Tünelli geçiş yolu bayramda açılıyor

Sinop Valisi M.Hakan Güvençer, son kat asfalt çalışmaları nedeniyle geçen ay trafiğe kapatılan Sinop Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'nun bayramda geçici olarak trafiğe açılacağını söyledi.

Vali M. Hakan Güvençer, 18 Ağustos tarihinde 2 aylığına trafiğe kapatılan 55 kilometrelik Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu'ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Vali Güvençer incelemeleri sırasında müteahhit firmanın İnşaat Proje Müdürü Çetin İnce'den bilgi aldı.

Çalışmaların belirtilen günde bitirileceğini ve kapalı tutulan yolun cuma günü öğleden sonra trafiğe açılacağını ve bayram süresince yol güzergahının açık kalacağını kaydeden Güvençer, "Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu cuma günü itibariyle trafiğe açılacak. Hıdırlı köyü altında meydana gelen heyelanlı bölgede ise asfaltlama çalışmaları bayrama yetişmeyebilir. Fakat bu bölge stabilize olarak trafiğe açılmış olacak" dedi.

55 kilometrelik Tünelli Geçiş Yolu, geçen yıl bitirilip bu yıl trafiğe açılmış, ancak tüneldeki ışıklandırma, havalandırma çalışmaları ve güzergahtaki son kat asfalt yapım işleri nedeniyle 2 aylığına trafiğe kapatılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 10:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümit acar IP: 88.227.80.xxx Tarih : 18.09.2009 17:39:55

Sinop valiliği basın ve halkla ilişkilerden 2 gün önce gönderilen mail'de, Vali M.Hakan Güvençer'in Sinop-Boyabat tünelli yol geçişinde incelemelerde bulunduğu ve yapımcı firma DOĞUŞ HOLDİNG yöneticilerinin Vali Güvençer'e 18 Ağustos tarihinde 2 aylığına Trafik ulaşımına kapanan Sinop-Boyabat tünelli geçiş yolunun, bugün için açılacağı sözünü verdikleri belirtilmişti.Fakat dün yapılan açıklamada ise HIDIRLI mevkindeki heyalan çalışmaları nedeniyle yolun bayramda açılamayacağı haberi geldi.Vali M.Hakan Güvençer " Böyle bir aksaklık beklemiyorduk.Ancak yaşanan aksaklık nedeniyle yolu trafiğe açamıyoruz.Daha sonra belirlenen tarih de hizmete açılacaktır"dedi.

 kaynak:http://www.yorum57.com/haber_detay.asp?haberID=1413