3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Turizm Geliştirme Çalıştayı başladı

Sinop'ta 2 gün sürecek olan 'Turizm Geliştirme Çalıştayı' bugün Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde başladı.

'Sunum ve sonuç raporları'nın değerlendirilmesi başlıklı gündem maddelerini kapsayan çalıştay programının büyük bölümünü ise il genelindeki turizm merkezlerine yönelik gerçekleştirilecek alan incelemeleri oluşturuyor.


Çalıştayın ilk gününde bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, Sinop çalıştayının üçüncü aşamasını gerçekleştirdiklerini belirterek, çalıştaya katılımın memnuniyet verici olduğunu söyledi. Turizmin Anadolu'nun içlerine ve sezonun tümüne yaymak amacıyla yürütülen programın bir paçası olarak Sinop'u gündeme aldıklarını kaydeden Mahmut Evkuran, "Sinop; tarihi, doğal ve çevre değerleriyle gerçekten bir kültür merkezi.

Sadece kent merkezi değil, ilçelerin sahip olduğu değerler itibariyle büyük bir potansiyele sahip. Daha önce Anadolu'da Mudurnu, Taraklı ve Göynük başta olmak üzere Çorum'da yürüttüğümüz çalışmaların başarılı sonuçlarını gördükçe, bu çalışmaları Anadolu'da genişleterek sürdürme kararı aldık. Bakanlığımız bu çalışmaları belli bir stratejik yaklaşıma göre yürütüyor. Bu çalışmaların 6 aşaması söz konusu. Bunların ilk iki aşamasını tamamen teknik analizleri içeriyor.

Önce ilimizin tarih, kültür ve turizm bakımından sahip olduğu envanteri
çıkartılıyor. Bu envanterler üzerinden bir eylem planı oluşturuluyor. Bu eylem planını gerçekleştirecek kurum ve kuruluşların tespit edildiği bir çalışma programı ortaya konuluyor. Sinop'ta böyle bir eylem planı çıkartıldı. Bu plan toplam 95 adet eylemden oluşuyor. Bu çalışmalar tamamlanmadan önce bile, Sinop turizmi bakımından önemli gelişmeler kısa sürede yaşanmaya başladı. Mesela bunlardan biri kruvaziyer turizmi. Tarihi varlıkların restorasyonu ile ciddi bir turizm canlanması söz konusu. Bu
ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu


Çalıştaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Nusret Tutan, Bakanlık Müşaviri Nilüfer Arıak, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürü Menderes Alan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren turizmciler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katılıyor.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 14:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?