3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Turizm Haftası etkinlikleri

Sinop'ta, Turizm Haftası etkinlikleri kortej yürüyüşüyle başladı. Vali Zeki Şanal'ın da katıldığı kortej yürüyüşü Belediye Bandosu eşliğinde Sakarya Caddesi'nden devam ederek Limaniçi mevkisindeki Atatürk Anıtı'nda son buldu. 

Daha sonra Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, turizmin insanların psikolojisine, sosyal yaşamına ekonomik görüş ve davranışlarına katkı sağlayan önemli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatarak, turizmin günümüzde bir lüks ve gösteriş tüketimi olmaktan çıktığını ve kitle tüketimi haline geldiğini söyledi. 

Tosun, "Turizm döviz ve istihdam oluşturan özelliği ile ekonomik, insanların dinlenme ve eğlenme gibi ihtiyaçlarını karşılayan, farklı kültürleri bir araya getiren özelliği ile sosyal, kültürel ve oluşturduğu kaynak talepleri ile çevreyi etkileyen bir sektördür. 20. yüzyılın gelişen sektörü tartışılmaz turizmdir ve başlı başına bir endüstri olmuştur" dedi. Hikmet Tosun ayrıca, turizm türlerindeki çeşitliliği sektöre yansıtarak gelen turist sayısı, yatak kapasitesi, turist memnuniyeti ve elde edilen turizm gelirlerinin maksimum düzeye çıkartılmasının kendilerinin vizyonları olduğunu söyledi. 

Vali Zeki Şanal ise konuşmasında, önümüzdeki günlerde açılacak olan Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu ile havaalanın il turizmine büyük getirileri olacağını belirterek, turizm noktasında önemli alt yapı çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Daha sonra geçen şubatta İstanbul-Beylikdüzü TÜYAP, Fuar, Sergi ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 12. si düzenlenen EMİTT Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm Fuarı'nda yer alan ve hafta etkinlikleri kapsamında Limaniçi mevkisine kurulan "Sinop Standı"nın açılışı yapıldı. Açılışta kurdeleyi protokol üyeleri birlikte kesti. Törene İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Hasan Murat Berksoy, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Erol ve Belediye Başkan Vekili Sabri Demirkol da katıldı

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 09:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?