7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Turizm sezonu yaklaşırken esnafa çağrı

Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, turizm sezonunda esnafların ve turizm işletmelerinin şehre gelen turistlere ve bütün müşterilere daha hassas ve kolaylaştırıcı davranmalarını istedi.

Müşteri ilişkilerinin turizme olan etkilerini anlatan Ali Fevzi Tütüncü, müşterilerine önem vererek mal ve hizmet üreten işletmelerin bütün krizlere rağmen ayakta kalabildiğini, diğerlerinin ise piyasadan silindiğini vurguladı.

Tütüncü, "Bu nedenle müşteriye özen gösterilmesi, memnun edilmesi, ihtiyaçlarının karşılanması, müşterilere beklentilerinin ötesinde bir hizmet verilmesi esnaf ve sanatkarlarımızın vazgeçilmez hedefi olmalıdır. Esnaf ve sanatkarlar olarak, kendimizin de birer müşteri olduğumuzu unutmamalı, kendimize yapılmasını istemediğimiz bir davranışı başkasına yapmayarak, müşteri memnuniyetine azami önem göstermeliyiz" dedi.

Özelliklede bir eğitim, kültür ve turizm merkezi olmaya aday olan Sinop’ta, turistlerin işletmelerden memnun ayrılması için çaba harcanması gerektiğinin önemini vurgulayan Tütüncü, "Turizm gelirlerinden daha fazla pay alabilmek ve bir kişi olarak gelen turistin, ilimizden ayrıldıktan sonra beş on turist olarak geri dönmesini sağlamak için müşteri memnuniyetini aklımızdan çıkarmamalıyız. Esnaf ve sanatkarlarımızı müşterilerine en iyi hizmeti sunma konusunda birbiriyle yarış ederken görmek, esnaf ve sanatkar teşkilatımızın en büyük arzusudur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 16:53:19
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 13:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?