3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Turizmde fon teklifi

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop'ta turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik fon oluşturulmasının faydalı olacağını söyledi.

Sinop'un Karadeniz'de en fazla turizm potansiyeline sahip illerin başında geldiğini belirten Hikmet Tosun, "Varolan tüm potansiyelimizi harekete geçirmek ve turizme ivme kazandırmak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Hedefimiz bölgenin en yüksek turizm potansiyeline sahip olan ilimizde önemli ölçüde katma değer oluşturmak ve turizm pastasından ilimizin hak ettiği payı almasını sağlamak yönündedir. Turizmde iller, bölgeler ve ülkeler arasında yoğun bir tanıtım rekabetinin yaşandığı ve her türlü olanakların seferber edildiği bir yarışta belediyelerimizi, odalarımızı, sektörümüzü ve sivil toplum örgütlerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Bu birlikteliği sağlamak için bir turizm fonunu hayata geçirmeliyiz" diye konuştu.

Hikmet Tosun ayrıca, il turizminin tüm yıla yani 12 aya yayılması için alternatif yatırım alanları geliştirmek, gelen turist ve yatak sayılarını artırmak, müşteri memnuniyeti ile elde edilen turizm gelirlerinin maksimum düzeye çıkartılması yönünden çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 23:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?