3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Turizmde mobil denetim dönemi

SİNOP İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, turizm sezonunda görev yapmak üzere "İl Turizm Denetleme ve Kontrol Komitesi" adında mobil bir ekip kurduklarını söyledi.

Hikmet Tosun, ekibin il genelinde turizmle iştigal eden işletmeleri denetleyeceğini ve kurallara uymayan işletmelere ceza uygulanacağını kaydetti.

Bu uygulamayla amaçlarının ceza kesmek olmadığını, turizm noktasında önemli adımlar atılan ilde, gerçek manada turizmin gelişmesini ve markalaşmanın ön palana çıkartılması olduğunu dile getiren Tosun, "Belediye, İl Tarım Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile yapılan işbirliği çerçevesinde 4 kişilik mobil ekip kurduk. Sürekli hareket halindeki ekibimiz, il genelinde benzin istasyonları ve tuvaletleri dahil, tüm otel, motel, pansiyon ve gıda işletmelerini, yani turizmle alakası olan tüm işletmeleri denetleyecek. Ekibimiz kurallara uymayanları ilk olarak uyaracak. Ama 15 gün sonra eğer bu uyarılar dikkate alınmamışsa ceza yoluna gidilecek. Amacımız ceza yazmak değil. Hedefimiz, kalite, turizmde markalaşma ve müşteri memnuniyeti" diye konuştu.

Tosun ayrıca, gelecek günlerde tüm şoför esnafının eğitimden geçirileceğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 19:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?