3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Türkiye'de ilk bayan futbol köyü

Türkiye'de ilk defa uygulanan 'Bayanlar Futbol Köyü' projesine Sinop ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından başlatılan 'Bayanlar Futbol Köyü Projesi' Türkiye'nin çeşitli illerinden 12 yaş grubu 56 bayan sporcunun katılımıyla Sinop'ta start aldı.

6 antrenör ve 1 asistan nezaretinde Sinop Şehir Stadı'nda başlayan Futbol Köyü Projesi'ni, A Milli Bayan Futbol Takımı Teknik Direktörü Hamdi Aslan yönetiyor.

Projenin Türkiye'deki bayan futbolcu sayısını arttıracağını belirten Teknik Direktör Hamdi Aslan, sporcu kızların hem eğlendiğini hem de eğitildiğini söyledi.

Aslan, "Bayanlar Futbol Köyü, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Merkezi'nin kız çocukları için düzenlemiş olduğu bir proje. Amacımız Türkiye'deki bayan futbolunu yaygınlaştırmak. Kız çocuklarımıza futbolu sevdirmek ve futbolu eğlenceli hale getirmek. Bu proje ilk defa Sinop'ta gerçekleşiyor. Her açıdan çok güzel bir yerdeyiz. Çok güzel günler geçiyor. Çocuklarımız hem öğreniyor, hem eğleniyor. İnanıyorum ki bayan futbolu Türkiye'de çok iyi yerlere gelecek ve bayan futbolcu sayısı artacaktır" dedi.

A Milli Bayan Futbol Takımı Antrenörü Nihan Su ise, "Bayan futbolu adına tarihi günlerden birini yaşıyoruz. İlk defa kız futbol köyü kuruldu. Bu önemli bir proje ve İnanıyorum ki bu projenin devamı gelecektir. Burada çok yönlü bir eğitim programı uygulanıyor. İnşallah çok güzel günler bizi bekliyor. 10 gün boyunca kızlarımız çok şey öğrenecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?