5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Türkiye'nin tuğla üssü!

Sinop İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayati Yaşar, Boyabat ilçesinde bir yılda üretilen tuğla ile Türkiye'nin etrafının 57 santimetrelik bir duvar ile örülebileceğini belirterek, "Tuğla fabrikalarımız ilimize önemli bir katma değer sağlamaktadır" dedi.

Sinop Valiliği tarafından kurumların çalışmalarını kamuoyuyla paylaşılmasını sağlamak amacıya yürütülen çalışmalar kapsamında başlatılan brifing uygulamasına İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile devam edildi. İl genelinde sürdürülen kurum çalışmaları hakkında bilgi veren Sinop İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayati Yaşar, kurum sahasına giren ölçü-ayar, akaryakıt ve petrol piyasası-ulusal marker denetimleri hakkında bilgi verdi.

 Akaryakıt istasyonlarına yönelik Ulusal Marker denetimleri kapsamında 2008 yılında 300'ün üzerinde denetim yapıldığını kaydeden Hayati Yaşar, şu ana kadar olumsuz bir duruma rastlanılmadığını söyledi.

Yaşar, "Elemanlarımız Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda (EPDK) eğitime tabi tutuldu. Pompadan veya depodan alınan numuneler marker denetimine tabi tutuluyor. Aldığımız numuneler uydu sistemiyle hem TÜBİTAK hem de EPDK tarafından anında görülebiliyor. Şu ana kadar denetimlerden olumsuz bir sonuç çıkmadı. Olumsuz bir durumla karşılaşıldığında derhal o işyeri kapatılıyor ve bunu tespit eden elemanlarımızda ödüllendiriliyor. Denetimlerimiz sürüyor" diye konuştu.

Sinop'ta kurulan ilk sanayi kuruluşunun 1925 yılında TEKEL tarafından kurulan kibrit fabrikası olduğunu belirten TEKEL'in bu fabrikayı olumsuz bazı şartlardan dolayı daha sonra İstanbul'a taşıdığını kaydetti.

Sinop'un en önemli sanayi kuruluşları arasında Boyabat ilçesinde faaliyet gösteren tuğla fabrikaları olduğunu belirten Yaşar, "Boyabat ilçemizde faal 27 tuğla fabrikası bulunmaktadır. Bu tuğla fabrikalarında 208 yılında 142 milyon 279 bin 665 adet tuğla üretimi gerçekleştirilmiştir. İlimizde üretilen tuğlalarla 8 bin 753 kilometre deniz ve kara sınırı olan ülkemizin etrafı 57 santimetre yüksekliğinde duvar örülebilir. Tuğla fabrikalarımız ilimize büyük katma değer sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 13:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?