3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

'TÜRSAB'dan önemli sözler aldık'

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve TÜRSAB'a bağlı seyahat acenteleri bölge sorumlularıyla birlikte geçen hafta gerçekleştirdikleri Sinop gezisinde önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Hikmet Tosun açıklamasında, "Gezi sırasında TÜRSAB yetkilileri, seyahat acenteleri bölge sorumlularıyla, Karadeniz ve Sinop turizmi üzerinde önemli noktalar ele alındı. Tur acentelerinden Sinop'a tur düzenlenmesi konusunda sözler aldık.

Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (SİSAD) talebi üzerine, kalifiye eleman konusunda, 25 gencimizin tüm masrafları TÜRSAB tarafından karşılanmak üzere sigortalı olarak turizm formatında eğitilmesi sözünü aldık. İstendiği takdirde 50 kişilik bir gruba eğitimci gönderilerek Sinop'ta da eğitimin verilebileceği TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tarafından dile getirildi. Ayrıca, 27-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan İzmir Travel Türkiye Fuarı'na Sinop'un onur konuğu olarak katılmasına karar verildi. Bu gezi sonrası, Batı Karadeniz'in geçte olsa öne çıkartılması yönünde önemli adımlar atılması yönünde karar alındı" dedi.

Batı Karadeniz Bölgesi'nin turizm havzası olarak değerlendirilerek, bölgeye paket turlarların düzenlenmesi gerektiğini belirten Tosun, "Alışılagelmiş olan kum ve deniz turizminden bir kaçış söz konusu. İnsanlar yaylalara ve serin yerlere kaçıyor. Karadeniz bu bakımdan önemli bir turizm potansiyelini bünyesinde barındırıyor. Özellikle Batı Karadeniz bu bağlamda çok önemli. Türkiye'de iki ilin diğer illere ihtiyacı yok. Bunlardan biri İstanbul, diğeri ise Antalya. Batı Karadeniz'in her ili ise, turizm açısından diğer komşu iline muhtaç. Bu bakımdan Batı Karadeniz'i bir turizm havzası olarak düşünmeli ve turları paket tur organizasyonları olarak değerlendirmeli" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 14:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?