3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Tuzlu balık yapım kursu açılıyor

Sinop'ta Tuzlu Balık (lakerda) Yapımı Kursu açılıyor.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılacak olan kursu bitirenlere, yaptıkları tuzlu balıkların pazarlanması konusunda da Sinop Valiliği tarafından destek verilecek.

Atılan adımla yöre mutfağında önemli bir yeri olan lakerda, yeni bir sektör haline getirilecek.


Kurs hakkında bilgi veren Sinop Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin, yörenin önemli bir mutfak kültürü olan balık tuzlama sanatının gelecek nesillere aktarılmasını sağlamayı ve bunun yanında yörenin zengin mutfağının dışarıya tanıtımını hedeflediklerini söyledi. Ayşe Keskin, "Lakerda, yörede balığın saklanması için kullanılan bir yöntem. Bu yörede tarihi süreçte çok yoğun olarak kullanılan bir besin kaynağı.

Bu önemli mutfak kültürümüzü açalım, turizm acentelerimizce, ilimize gelen turistlere pazarlanan bir ürün haline getirelim istedik. En az 12 kişinin başvurması halinde kursu hemen açacağız. Özellikle Su Ürünleri Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilerden de katılım bekliyoruz.

Bir çok vatandaşımız lakerda yapmasını bildiklerini söylüyor. Ama yinede kursa katılarak eksikliklerini tamamlayabilir, bilmediklerini öğrenebilirler. Sayın valimizde konu üzerinde oldukça hassas davranıyor. Kursa katılacak olanlardan ürünlerini pazarlamak isteyenlere yer gösterilecek" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 15:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?