5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Ulusoy Vali'yi ziyaret etti

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türk insanının kendi ülkesi içerisinde tatil yapmaya alıştığını belirterek, "Vilayetlerin havayoluyla bağlanması bu açıdan büyük bir nimet oldu" dedi.


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Sinop Valisi M. Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti. Sinop Belediyesi tarafından düzenlenecek olan fahri hemşehrilik törenine katılmak üzere Sinop'a gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, ilk olarak Sinop Belediyesi, ardından da Sinop Valiliği'ni ziyaret etti. Beraberindeki Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ile birlikte Vali M. Hakan Güvençer ile makamında bir araya gelen Ulusoy, Sinop'a olan
ilgisini bir kez daha yineledi. Sinop turizmi için gurbetçilere de büyük sorumluluk düştüğünü kaydeden Ulusoy, "Sinop'a duygusal bir bağlılığı olanların yani, burada yetişip büyüyen insanların bu kente gelmesi lazım. Sinop'un bu şansı var. Yaşam tarzı, düşünce tarzı ile çok cazip bir kent. Dolayısı ile evvela Sinoplu burada tatilini geçirmesi lazım. Türkiye artık yavaş yavaş kendi içerisinde tatil yapmaya alıştı. Vilayetlerin havayoluyla bağlanması büyük bir nimet. 13:30'da İstanbul'dan uçağa bin, bir saat sonra Sinop'tasın" diye konuştu.


Sinop'un Karadeniz'e kıyısı olan bir çok ilden daha şanslı olduğunu belirten Başaran Ulusoy, "Sinop'u ben çok şanslı görüyorum. Çünkü Sinop birçok il gibi çok büyüyüp hantallaşmamış. Sinop hala tabii güzelliklerini koruyan bir kent. Giresun, Zonguldak, Samsun gibi değil. Bu kentlerin sahilleri dolmuş. Sinop yukardan baktığınızda Gelibolu yarımadası gibi, sağ tarafta deniz, sol tarafta deniz. Ayrıca Karadeniz'de Hopa'ya kadar denize girilebilecek en temiz yer Sinop" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 18:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?