4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

Vali bu kez gönül aldı

VALİ GÜVENÇER TARIM TEŞKİLATININ GÖNLÜNÜ ALDI

Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, Türk tarımı ve Türk tarım teşkilatının istenilen seviyede olmadığını belirterek, Sinop'un da bu eksikliklerden nasibini aldığını söyledi.

Sinop'ta tarımsal sorunlar, Vali M. Hakan Güvençer başkanlığında düzenlenen 2. bilgilendirme toplantısıyla masaya yatırıldı.

Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Nadi Kılıçarslan, ilçe kaymakamları, İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Demirel, il tarım şube müdürleri, il genel meclisi üyeleri ile tarımsal kooperatif ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Sinop tarımının stratejisinin belirlenmesi noktasında sorunların tespiti ve bu sorunlara çözüm üretilmesine yönelik gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali M. Hakan Güvençer, bir önceki toplantıda yaptığı konuşmanın Sinop'taki tarım teşkilatını mutsuz ettiğini kaydetti.

Kendisinin de bundan üzüntü duyduğunu belirten Vali Güvençer, "Ben arkadaşlarımın gücendiklerinin farkındayım. Onlar gücendikleri için de ben üzüldüm. Bu toplantının amacı ortak bir maksatta buluşmaktı. Mevcut durumu doğru tespit edebilmekti. Yapılanlara yeni bir heyecanla yenilerinin eklenebilmesi amaçlanıyordu. İlk toplantı bu maksada çok uygun olmadı. 'Bir çok eksikliklerimiz var ama, şu noktada da olumlu işaretler alıyoruz, ileride Sinop tarımında şu noktaya gelebiliriz' demeyi ihmal ettik. Olaya mutsuz yaklaştık. Tarım teşkilatı da 'sayın vali başta olmak üzere sektörle ilgili tüm kesimler bir arayış içerisindeler, yeni bir şeyler katma peşindeler. Biz de bu işin uzmanlarıyız. Bu imkanları zorlayalım' demediler. Bunu demek yerine kendilerini mutsuzluğa mahkum ettiler ve gücendiler. Türk tarımı ve Türk tarım teşkilatı da istenilen seviyede değildir. Bir çok eksiklikleri vardır. Sinop tarım teşkilatının genelinin içinde bulunduğu sıkıntıları yaşadığı ve onlardan daha fazla başarısız olduğu algısı da doğru değildir. Sinop tarım teşkilatı ortalama başarı seviyesindedir" diye konuştu.

VALİ GÜVENÇER TARIM TEŞKİLATININ GÖNLÜNÜ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 12:55:01
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 21:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?