5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Vali Güvençer sel alanında

Sinop'ta 15 ve 16 Temmuz tarihleri arasında şiddetli yağışlarla birlikte yaşanan sel felaketi ardından meydana gelen milyonlarca liralık maddi zararın giderilmesi için çalışmalar sürüyor.


Vali M. Hakan Güvençer, özellikle Türkeli ve Ayancık ilçelerindeki sel bölgesine sık sık giderek çalışmaları yakından takip ediyor. Birçok yerleşim alanını ziyaret eden Vali Güvençer son olarak selin vurduğu Türkeli ilçesine bağlı Ayazköy'de incelemelerde bulundu.

Vali Güvençer'e Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, Güzelkent Belediye Başkanı Bekir Erünsal, Türkeli İl Genel Meclisi Üyeleri Şükrü Işık ve Veysel Şahin, DSİ ve İl Özel İdaresi yetkilileri eşlik etti.

Ayazköy'ü muhtarı Şeref Yavuz ile köyüne tatil için gelen Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı Şirvan Ünal'ı bir süre dinleyen Vali Güvençer, daha sonra sel öncesi çay yatağına 50 metre uzaklıktayken sel sonrası çay yatağı ile arasında 14 metre kalan cami, Kur'an kursu ve cami lojmanını inceledi.

Ev ve arazileri tehdit eden hasarın giderilmesi için yanındaki yetkililere talimat veren Vali Güvençer'e, köy halkı teşekkür etti. Ayazköy'ün yaz aylarında yaklaşık 800 gurbetçiyi ağırladığı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 17:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?