5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Vali Güvençer son oturumda

Sinop İl Genel Meclisi şubat ayı 5. ve son oturumu Vali M. Hakan Güvençer'in katılımıyla yapıldı.


İl Özel İdaresi salonunda Meclis Başkanı Hüseyin Erol'un başkanlığında gerçekleştirilen oturuma il genel meclisi üyeleriyle birlikte İl Özel İdaresi şube müdürleri de katıldı. Vali M. Hakan Güvençer'in göreve başlaması ardından meclise ilk defa katılırken, meclise yaptığı anlamlı ziyaretten dolayı Başkan Hüseyin Erol, Vali Güvençer'e pırlanta işlemeli ay-yıldız rozeti hediye etti. Erol rozeti, alkışla arasında Vali Güvençer'in yakasına taktı.


İl Genel Meclisi Hüseyin Erol'un açılış konuşmasıyla başlayan oturumda, Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, kendi isteğiyle meclis üyelerinin arasına oturdu. Konuşmasında Vali Güvençer'e meclis çalışmaları hakkında bilgi veren Hüseyin Erol, İl Genel Meclis üyesi seçildikleri günden bu güne kadar, bin 100 karar aldıklarını, bu kararların ekseriyetini ise oybirliği ile alındığını söyledi. Erol, "2005 bütçemizin 6 milyon TL olduğunu göz önüne aldığımızda, bütçemizi yüzde 100 artırmış olduğumuz görülmektedir. Yani tasarruflu kullanımlarla bütçe açığı vermedik. Yüzde 5 ile 10 orasında olan yatırım giderlerini de yüzde 20-25'lere kadar yükseltmenin meclis ve il özel idaresi çalışanları ile onurunu ve gururunu yaşamaktayız. 5302 sayılı kanunla görev alanımız sadece kırsal bölge değil il ve ilçe merkezlerinde halkın talepleri, önerileri ve il müdürlerimizin talepleri bütçe imkanları göz önüne alınarak ilimizin genelinde kültürel ve sosyal açıdan gelişmesi için birçok kuruluşlarımıza yatırım ve destek ödenekleri ayrılmıştır. Son yapılan 2009 mali yılı 11 milyon 500 bin TL'lik bütçemizin yüzde 55'i-6 milyon 403 bin 304 TL'si cari gider yüzde 23'ü yani 2 milyon 648 bin 672 TL'si transferler, yüzde 22'si yani 2 milyon 448 bin 24 TL'si ise yatırımlar olarak düzenlenmiştir" diye konuştu.


Vali M. Hakan Güvençer ise meclis üyelerine bu zamana kadar gerçekleştirmiş oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Meclisin manevi kutsiyeti olan çok önemli bir mekan olduğunu belirten Vali Güvençer, "Bu mekanda Sinop ilinde yaşayan her bir ferdin iradesini temsil eden siz değerli üyelerin karşısında hitap edebilme fırsatı bulmuş olmaktan dolayı hem heyecanlı hem de mutluyum. Görev sürenizin bitimine yakın, sondan bir önceki toplantının sonunu yapıyorsunuz. Kısmet olursa nisan başında yeni meclis teşekkül ederek göreve başlayacak. Yeniden aday olanlarla yeniden buluşabilmeyi ümit ediyorum. Aday olmayacak arkadaşlarımıza da bu güne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimizi sunuyor, bundan sonraki hayatların da sağlık, sıhhat ve mutluluklar diliyorum. Bu bir nezaket ziyareti. Daha önce bize topluca ya da ferdi olarak hoş geldin ziyaretinde bulundunuz. Bu ziyaretim hem bir iadeyi ziyaret hem de bundan önceki yaptığınız hizmetlerden dolayı teşekkür ziyareti" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 16:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?