3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Vali Şanal'a plaket

Sinop Valisi Zeki Şanal, il özel idarelerinin 'yalnız kırsal alana hizmet eder' imajını kırarak bir insanın doğumundan ölümüne kadarki süreçte gereksinimlerini yerine getirecek bir kurum haline geldiğini söyledi.


Sinop İl Genel Meclisi aralık ayı beşinci ve son oturumu bu gün yapıldı. Meclis Başkanı Hüseyin Erol'un başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturumda, Başkan Erol tarafından Sinop'un gelişmesindeki gayretleri ve meclis çalışmalarına olan katkılardan dolayı Sinop Valisi Vali Zeki Şanal'a bir plaket verildi.

Programda, Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ve meclis üyeleri ile daire müdürleri hazır bulundu. Oturumun açılışında konuşan Meclis Başkanı Hüseyin Erol, imkanlar nispetinde 2009 yılı bütçesinin Vali Zeki Şanal'ın bütçe komisyonuna olan katkısıyla 11 milyon 500 bin YTL'ye bağlandığını belirterek, bugüne kadar hükümetin desteğiyle bütçede yüzde 100'lük bir artış sağlandığını söyledi.

Yüzde 100'lük artış nedeniyle Başbakan Erdoğan ile hükümete ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) de teşekkür eden Erol, "Sayın Valim, İl Genel Meclisi olarak 5 yıllık dönemimizi tamamlamak üzere olduğumuz bu günlerde, 5302 sayılı kanunla meclis başkanlığını bize devrettiğiniz günden bu yana bilgi, tecrübelerini ve desteğini her ortamda ve her durumda bizlerden esirgememiş, Sinop'un gelişmesinde gösterdiği çalışmalarına bizleri de katarak destekleyip öncümüz oldunuz" dedi.


Sinop Valisi Zeki Şanal ise İl Özel İdarelerinin artık eski hüviyetini bir kenara bırakarak, sosyal devletin gereklerini en iyi şekilde yerine getiren bir kurum haline geldiğini söyledi. Şanal, "Artık il özel idareleri asla ve asla bildiğimiz geleneksel il özel idareleri değil. Daha çok yalnız kırsal alanda hizmet ediyor imajını yürüten İl Özel İdareleri, artık bir insanın doğumundan ölümüne kadar süreçteki gereksinimleri yerine getirecek şekilde yapılanıyor ve her alanda hizmet gerçekleştirecek önemli bir kurum haline geliyor. Bu değişimi çok iyi bir şekilde izlemek ve insanımıza çok iyi anlatmak gerekiyor.

2009 yılı bütçesinde da bunun bir takım örnekleri var. Bundan birkaç yıl önce bir özel idarenin, insanların güvenliğine hitap edecek hizmetleri yerine getireceği kimsenin aklına gelmiyordu. İçişleri Bakanlığımızın hedefi olan 2008 yılında tüm il merkezlerinin MOBESE sistemine kavuşmasına yönelik çalışmamız sürüyor. İl özel idareleri çok kez cari harcamaların egemen olduğu bir yönetim anlayışının da bir ifadesiydi. Ancak 2009 yılı bütçemizin yüzde 22'si olan önemli bir bölümü yatırım harcamalarına ayrılmıştır. Bu da son derece önemli bir gelişmenin de habercisidir. Ben yatırım harcamaları konusundaki özel katkınız için sayın başkanıma ve şahsında tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Şanal ayrıca, 2006 yılında 6 milyon YTL olan bütçenin, yüzde yüz artarak 2009 yılı itibariyle meclis üyelerinin katkılarıyla 11 milyon 500 bin YTL olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, "Hükümetimizin yıl içerisindeki yerel yönetimler yasasındaki gelir diliminde sağlanan artışı ve dolayısıyla il özel idarisinin gelirlerindeki artıştan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Bu aynı zamanda Türk yönetim siteminin yerel idarelere duyduğu önemli bir güveninde büyük bir eseridir" şeklinde konuştu.
Daha sonra Vali Zeki Şanal'a, Meclis Başkanı Hüseyin Başkan Erol tarafından Sinop'un gelişmesindeki gayretleri ve meclis çalışmalarına olan katkılardan dolayı bir plaket takdim edildi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 16:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?