5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Valilik önünde tören düzenlendi

Geçirdiği mide kanaması sonucu hayatını kaybeden Sinop Vali Yardımcısı Oğuz Şahin Kürşathan Çelikhatiboğlu için Valilik önünde tören düzenlendi.


Bugün saat 02.00 sıralarında geçirdiği mide kanaması nedeniyle Sinop Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Oğuz Çelikhatiboğlu (47), kan değerlerinin çok düşük olması nedeniyle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesine alınmış, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 10.00 sıralarında hayatını kaybetmişti. Çelikhatiboğlu'nun cenazesi OMÜ Samsun Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınarak cenaze aracıyla Sinop'a getirildi.
Vali Yardımcısı Oğuz Şahin Kürşathan Çelikhatiboğlu için saat 16.30'da Sinop Valiliği önünde tören düzenlendi. Çok sayıda daire müdürü ve mesai arkadaşlarının katıldığı törende Vali M. Hakan Güvençer, Çelikhatiboğlu'nu unutmayacaklarını söyleyerek, "Son derece üzüntü duyduk. Görev yapmakta sorumlu olduğu ve her sabah geldiği Sinop Valiliği kapısından bu kez kendisini, sonsuzluk alemine, Cenab-ı Allah'ın huzuruna uğurluyoruz. Beklenmedik, ani vefatlar her birimizi yürekten derin yaralıyor. Bu anlamda
başta şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına olmak üzere arkadaşımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlarına baş sağılığı diliyorum. Bundan sonra biz de kardeşimizi, iyilik ve güzellikle yad edeceğiz" dedi.


İl Müftüsü Ahmet Faruk Kuluş tarafından dua edildi. Vali Güvençer, Valiliğe ait araçta bekleyen Oğuz Çelikhatiboğlu'nun annesi Hatice Çelikhatiboğlu'nu teselli etmeye çalıştı. Oğuz Çelikhatiboğlu'nun cenazesi daha sonra defnedileceği İstanbul'a gönderildi. Çelikhatiboğlu'nun cenazesi, yarın öğle namazına müteakip Eyüpsultan Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.


1962 İstanbul-Eyüp doğumlu olan Oğuz Şahin Kürşadhan Çelikhatiboğlu, 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. İlk defa 1980 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde memuriyet görevine başladıktan sonra sırasıyla 1984'de İstanbul Valiliği'nde Kaymakam Adaylığı, Bilecik Osmaneli Kaymakamlığı, Adıyaman Gerger İlçesi Kaymakamlığı, Tunceli Ovacık İlçesi Kaymakamlığı, Bursa Keles İlçesi Kaymakamlığı, Ordu Çaybaşı İlçesi Kaymakamlığı, Manisa Demirci İlçesi Kaymakamlığı, Antalya
Kemer İlçesi Kaymakamlığı, Sivas Vali Yardımcılığı, Çanakkale İli Hukuk İşleri Müdürlüğü görevlerini ifa ettikten sonra 06.12.2005 tarihinden itibaren Sinop Vali Yardımcılığı ve Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü görevinde bulundu. Çelikhatiboğlu 1 çocuk babasıydı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 21:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?