5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Valilikten engellilere yemek

Sinop Valiliği tarafından Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli ve ailelerine yemekli eğlence programı düzenlendi.


Polisevi'nde gerçekleştirilen programa yaklaşık 100 engelli ile aileleri katıldı. Vali M.Hakan Güvençer ile eşi Fatma Güvençer'in de katıldığı programda Vali Yardımcısı Nadi Kılıçarslan, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Tosun ile müdürlük yetkilileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu. Programda konuşan Vali M.Hakan Güvençer, bu tür etkinliklerin hayatın zorluklarını daha çok hisseden engelli vatandaşların sorunlarının gündeme getirilmesinin, sorunlara çözüm üretilmesi ve diğer vatandaşların duyarlığının artırılması bakımından önem taşıdığını belirtti. Güvençer, "Devletimiz, tüm kamu hizmetlerini engelli veya engelsiz tüm vatandaşlarına aynı kalitede ulaştırma çabası içerisindedir.

Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde en önemli göstergelerden biri, eşit hak ve özgürlüklere sahip olarak doğan insanların, hayatlarını da eşit şartlar altında, herhangi bir eksiklik duymadan sürdürebilmeleridir. Sosyal devlet; yaşlı, genç, engelli, engelsiz tüm vatandaşlarına ayrım gözetmeksizin bu imkanların sağlanmasının güvencesidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?