3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Vergi rekortmenlerine ödül

SİNOPLU VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Sinop'ta 2010 yılı vergilendirme dönemi Gelir ve Kurumlar Vergisi'nde dereceye girenler Sinop Öğretmenevi'nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Törene Vali Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Defterdarı Hayati Dinç, Sinop Esnaf ve Sanatraklar Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, Sinop Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Buruk, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile mükellefler katıldı.

Yaptığı konuşmada verginin bir anayasa görevi olduğunu belirten İl Defterdarı Hayati Dinç, Sinop'ta giderlerinin, kamu gelirleriyle yüzde 43'ünün karşılanabildiğini söyledi. Dinç, "Bu yıl 21 Şubat-27 Şubat 2011 tarihlerinde 22.'sini kutladığımız geleneksel Vergi Haftası vesilesiyle, haftanın tüm defterdarlığım çalışanlarına, alış-verişlerinde belgesini alan tüm bilinçli tüketicilere, tüm sağduyulu ve kadirşinas mükelleflerimiz ile tüm yurdumuza hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz de yaptığı konuşmada, verginin önemine değindi. Ödüle layık görülen mükellefleri kutlayan Vali Cengiz, "En eski devletlerde bile vergi toplama görevi devlet olmanın gereklerindedir. Çünkü devlet çarkının işlemesi için bir kaynak lazım. Bu kaynağı devletler yönetilenlerden toplamış. Kamu hizmeti için şu ana kadar başka bir seçenek geliştirilememiş. İşadamlarımıza, mükelleflerine sorduğumuzda her birinin altında bir başarı öyküsü olduğunu göreceksiniz. Bu iş adamlarımızı hem devletimize verdikleri vergi ve katkılarından dolayı, hem de verdikleri vergilerden dolayı kutlamak gerekiyor. Kimse zengin işadamı olarak doğmadı. Tüm zorluklara rağmen vergilerini ödeyerek bu gün burada ödül almaya hak kazandılar. Devlet çarkının dönmesi, işlemesi için verginin önemi büyük" dedi.

Program sonunda 2010 yılı vergilendirme dönemi Gelir ve Kurumlar Vergisi'nde dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Kurumlar vergisinde en fazla vergi ödeyen İmseç İnşaat Taahhüt Tic. Ltd. Şti., Karadeniz Maden Tic. Ltd. Şti., Ünlübaşlar Ltd. Şti., Altınbaşlar Ltd. Şti ve Kökdemirler Ltd. Şti. ödül alırken, gelir vergisinde en fazla vergi ödeyen; Nejat Önen, Rıfat Turgut, Hamdi İhtiyar, Yalçın Küçükbaş ve Nur Buket Kaya ödüllerini protokol üyelerinden aldı.

SİNOPLU VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 12:50:01
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 17:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?