5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Veterinerler bakanlık istiyor

Veteriner Hekimler Odası Sinop İl Temsilcisi Doğan Özdemir, Türkiye'de hayvancılığının yanlış yönetilmesi sonucu hayvan yetiştiricilerinin büyük zorluklarla karşılaştığını söyledi.

Özdemir, "Bu sıkıntıların önlenebilmesi için veteriner hekimlik mesleği için ayrı bir örgütlenmeye gidilmeli ve ayrı bir bakanlık kurulması gerekli" dedi.


Veteriner Hekimler Odası Sinop İl Temsilcisi Doğan Özdemir, bu yıl 9'uncusu kutlanan 25 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü kapsamında yaptığı açıklamada, ülkedeki veteriner hekimlerinin karşılaştığı sorunlar ile ilgili oldukları sektörlerde yaşanan boşluğa değindi. Açıklamasında mezbaha ve kesimhanelerin çoğu ile gıda denetimiyle ilgili alanlarda yeterince veteriner hekimin olmadığını hatırlatan Özdemir, bu boşluğun ciddi sorunları doğurduğunu kaydetti.


Doğan Özdemir, "Günümüzde Veteriner Hekimlik mesleği, az da olsa Kamuda iş olanağı bulabilmektedir. Her İlçede en az bir kamu veteriner hekimi olması zorunludur . Örneğin; doğal yaşam ve av hayvanları ile ilgili birimlerde, mezbaha ve kesimhanelerin çoğunda, gıda denetimi ile ilgili alanlarda yeterince veteriner hekim yoktur. Bu boşluk çok ciddi sorunlar doğurmaktadır. Meslektaşlarımızın yapması gereken işler başkalarına yaptırılmaktadır. Ayrıca kamuda 1984 yılında yapılan reorganizasyon sonrası mesleğimiz büyük kayıplar yaşamıştır. Özel sektörde ise Veteriner klinikler ve Hayvan Hastaneleri şeklinde iş olanağı vardır.

Ülkemiz hayvancılığının yanlış yönetilmesi sonucu hayvan yetiştiricileri zorluklar yaşamaktadır. Bunların önlenebilmesi için mutlaka veteriner hekimlik mesleği Tarım Ve Köyişleri Bakanlığı'ndan ayrı bir örgütlenmeye gitmeli; ayrı bir bakanlık olmalı; hiç değilse ayrı bir genel müdürlük olmalıdır. Siyasi nedenlerle neredeyse her ile bir veteriner fakültesi açılmak istenmesi ise son
derece yanlıştır. Bunun yerine fakülte sayısını azaltarak kalitenin yükseltilmesine, yeterli öğretim görevlisi yetiştirilmesine, öğretim görevlilerinin özlük haklarının da düzeltilmesine ağırlık verilmelidir" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 19:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
buğra siper IP: 88.250.162.xxx Tarih : 4.05.2009 23:18:51

evet kesin orası için bakanlık yapılmalı :)) ya sen önce isteme oy ver sizin adınızı anan yok ankarada