3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Yaban hayatı yönetim semineri

Sinop'ta, Çevre ve Orman Bakanlığı (ÇOB) Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Av ve Yaban Hayatı Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim semineri bugün başladı.


Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen "Av ve Yaban Hayatı Yönetimi" konulu hizmet içi eğitim seminerine, 81 il çevre ve orman müdürlüklerinde görevli doğa koruma ve milli parklar şube müdürleri ve mühendislerinden oluşan 100 personel ile DKMP Genel Müdürlüğü'nde görevli 20 eğitimci katılıyor. 5 gün sürecek olan seminerin açılışı Sinop Valisi Zeki Şanal, DKMP Genel Müdür Yardımcıları Osman Öztürk ve Mustafa Akıncıoğlu, Av ve Yaban Hayatı Dairesi Başkanı Yaşar Türkleş, Sinop Orman Bölge Müdürü Yılmaz Özcan ile Sinop Çevre ve Orman İl Müdürü Emin Karaman'ın katılımıyla gerçekleşti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün uluslararası sözleşmelere imza atan önemli bir yapıya sahip olduğunu belirten DKMP Genel Müdür Yardımcısı Osman Öztürk, seminerle birlikte, av ve yaban hayatı ile ilgili 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu, Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili mevzuat ve bu kanuna istinaden çıkartılan 12 adet yönetmelik uygulamaları konusunda personelin bilgi ve verimliliğinin arttırılmasını amaçladıklarını söyledi.


Seminerin önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını söyleyen Vali Zeki Şanal ise, "Yüzde 57'si nitelikli orman arazisi olan ilimizde sizleri ağırlamaktan mutluyuz. Çalışmaların size, şahsınızda bakanlığımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 12:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?