3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Yakın koruma böyle yapılır

Tehdit edildiğini ileri AKP Sinop Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal, Emniyet'in tahsis ettiği yakın korumasından bir an bile ayrılmıyor. Şehir içinde korumasını motosikletinin arkasına alarak dolaşan AKP'li Ünal kendisini "Sinop gibi küçük bir yerde bu ne koruması" diye eleştirenlere de tepkili: "Devletimiz her şartta vatandaşını korur."
tehdit telefonları aldığını ileri sürerek İl Emniyet Müdürlüğü'nden koruma talebinde bulundu. Başvuruyu değerlendiren Emniyet Müdürlüğü, Ünal'a yakın koruma tahsis etti. 

Gittiği her yerde İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde görevli sivil polis memuru tarafından korunan AKP Sinop Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal'ın kendisine yöneltilen eleştirelere yanıtı şöyle: “Devletimiz her şartta vatandaşını korur ve onun güvenliği için elinden geleni yapar. Sinop'ta bazıları bana, bu ne koruması diye soruyor. Nüfus yoğunluğunun çok az olduğu bir vilayette koruma olmamalı ama benim de yapacak bir şeyim yok. Tehdit telefonları alıyorum.” 

Sinop İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır ise AKP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal'ın dilekçeyle müdürlüğe başvurduğunu belirterek, “Biz de durum değerlendirmesi yaparak yakın koruma verilmesini uygun gördük” dedi. 

Şikayetle ilgili soruşturma sürerken, Ünal'ın kimden ve hangi nedenle tehdit aldığı konusunda açıklama yapılmadı.

Radikal
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 07:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?