5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Yanan ormanlar tekrar ağaçlandırılıyor

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü, yanan ormanları ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.


Konuyla ilgili bilgi veren Orman Bölge Müdürü Rahmi Demir, her yıl orman yangınları sonucu ormanların zarar gördüğünü belirterek, bu kapsamdaki ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Demir, "Bölge Müdürlüğümüzde de bu yönde çalışmalar yapılıyor. Yanan sahaların dikiminde kullanılan fidanlar da işletme müdürlüklerimizin kendi imkanları ile kurduğu fidanlıklarda üretiliyor. Böylece ormanlarımıza kendi orijininde üretilen fidanlar dikildiği için dikilen fidanların yöreye adapte olması ve tutma başarısı daha yüksek olmaktadır" dedi.


Bu kapsamda Sinop Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Durağan'da, temmuz ayında meydana gelen ve 43 Hektarlık alanın yanarak zarar görmesiyle sonuçlanan alanda ağaçlandırma çalışması yapıldığını kaydeden Rahmi Demir, "Yangın sonrası sahada üretim işleri zor şartlara rağmen bitirilmiştir. Akabinde 17 hektar alanın saha hazırlığı yapılarak fidan dikilmek suretiyle ağaçlandırılmıştır. Sahaya dikilen 50 bin fidanın tamamı, 2007 yılında kurulan, Durağan Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Altınkaya Orman İşletme Şefliği, Kültepe Geçici Fidanlığı ve Durağan Orman İşletme Şefliği geçici fidanlığından sağlanmıştır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 15:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?