3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Yardıma muhtaç aileye belediye sahip çıktı

Tek odalı bir evde yaşamak zorunda kalan 8’i çocuk 12 kişilik aileye belediye sahip çıktı.
Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, Yardımsevenler Derneği Başkanı Sevim Ünaldı ile birlikte, mağdur ailenin yaşadığı Akasya Sokak’taki eve giderek, şehrin göbeğinde yaşanan ortaçağ rezaletini yerinde gördü.

Her biri 3 ila 10 yaş arası olan çocukların üst üste pislik içerisinde yemek yediklerini ve aynı odada yine üst üste kaldıkların gören Başkan Yılmazer, şaşkınlığını gizleyemedi. Genç yaşta severek evlendikleri eşlerinden ayrılmak zorunda kalan Nuray ve Nuran Kalyoncu kardeşlerin, tuttukları tek odalı evde diğer iki kardeşleri ve çocuklarıyla birlikte sefalet içinde yaşam mücadelesi vermesine ilişkin haberler çeşitli gazetelerde büyük yer bulmuştu.

Ziyaret sırasında okul çağında olmalarına rağmen çocuklardan 4’ünün maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemediğini öğrenen Başkan Yılmazer, çocukların Bekteşağa Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’na gönderileceğini söyledi. Yılmazer, Sinop Yardımsevenler Derneği tarafından ilaçlanarak onarıma alınan evde kalan ailenin diğer fertlerinin ise belediyeye ait Yuvam Tesisleri’nde bir süre misafir edileceğini kaydetti.

sinop
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 12:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?