3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Yarın müjde bekliyoruz!

Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Sekreteri Metin Argun, "Hükümetten 24 Kasım'da kara haber değil, müjde bekliyoruz" dedi.

Hükümetin, kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için çıkardığı 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de, öğretmenler ve akademisyenlerin yok sayıldığını belirten Türk-Eğitim-Sen üyeleri Sinop'ta eylem yaptı.

Topladıkları dilekçeleri başbakanlığa kargoyla gönderen Türk Eğitim-Sen Üyeleri Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı. Grup adına basın açıklaması yapan Şube Sekreteri Metin Argun, eşit işe eşit ücret düzenlemesinde kamuda istihdam edilen personelin yüzde 60'ına hiçbir artış yapılmadığını savundu. "Öğretmenlerimiz ve akademisyenlerimiz bu ülkenin kilometre taşıdır" diyen Argun, şöyle konuştu:

"Hükümet, kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi çıkardı. Ancak Hükümetin çıkardığı KHK ücret adaletini tam olarak sağlamamış, yeni adaletsizlikleri beraberinde getirmiştir. Aynı unvan ve aynı kadroda olanların farklı ücret almasının önüne geçilmesi için getirilen düzenlemede öğretmenler ve akademisyenler yok sayılmıştır. Sözüm ona 'eşit işe eşit ücret' ilkesini hayata geçirmeye çalışanlar, üst düzey yöneticilere yüksek, bazı devlet memurlarına da daha düşük oranlarda ek ödeme yapmıştır. Ayrıca üst düzey kamu personelinin maaş ve tazminat sistemi değiştirilerek,
ücretlerinde başka artışlara da gidilmiştir. En yüksek artışlar daire başkanı ve üstü unvanlara yapılmış; bu kesimde görev yapanların ücretlendirme sistemi değiştirilerek, düşük maaş alan memurlarla yüksek maaş alanlar arasındaki fark 5,8 kata çıkarılmıştır" dedi

Eylemlerinin sonuç alınıncaya kadar süreceğini ifade eden Metin Argun, "Biz eğitimciler, hükümetten 24 Kasım'da kara haber değil, müjde bekliyoruz. Hükümet, yaptığı yanlıştan geri döndüğünü açıklamalı ve öğretmen ve akademisyenlerin eşit işe eşit ücret düzenlemesinden faydalanmasını sağlamalıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba 18:41:13
Güncelleme :25 Kasım 2011 Cuma 11:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?