5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Yaşlı çifte yardım eli

Sinop'un Ayancık ilçesinde kar nedeniyle köyde mahsur kalan hasta ve yaşlı çiftin imdadına kaymakamlık koştu.

Mahsur kalmaları nedeniyle tedavi olamayan yaşlı çifte, köye gönderilen doktor tarafından müdahale edildi.
İlçeye bağlı Hacılı Alayürek köyünde ikamet eden 70 yaşındaki Selahattin Yıldız, telefonla İlçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit'i arayarak kendisinin ve eşinin rahatsızlandığını, ancak yolların kar nedeniyle kapalı olmasından dolayı ilçeye ulaşamadıklarını haber verdi. Telefonda Kaymakam Yiğit'e, 3 ay önce bacağının kırıldığını ve tedavisi ardından köyüne döndüğü belirtilen Selahattin Yıldız, bacağındaki ağrıların şiddetlendiğini, eşinin de ayağının şiştiğini söyledi. Yıldız ayrıca yiyeceklerinin de tükendiğini belirterek Kaymakam Yiğit'ten yardım istedi.

Tıbbi ve gıda yardımına ihtiyaç duyduklarını belirten yaşlı vatandaşın çağrısı üzerine harekete geçen ilçe kaymakamlığı tarafından köye bir doktor ve ambulans gönderildi. Selehattin Yıldız ve eşinin gerekli muayeneleri yapılarak tetkik ve tahliller için kan numunesi alındı. Bu arada kaymakamlık tarafından yaşlı çifte gıda yardımı da yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 12:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan çakır IP: 212.175.115.xxx Tarih : 19.01.2009 21:40:07

ÖNCELİKLİ OLARAK SAYIN KAYMAKAM'IZA İLGİSİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM. PEKİ KAYMAKAM DAN ÖNCE NEDEN KÖY MUHTARINA ULAŞAMAMIŞ O KÖYÜN MUHTARI YOK MUYMUŞ BU KONUYU SAYIN KAYMAKAM BEY VARSA KÖYÜN MUHTARINI MAKAMINA DAVET ETSİN VE HESABINI SORSUN. MUHTARLARLA YAPILAN TOPLANTILAR DA BÜTÜN KÖY MUHTARLARINA DA GEREKEN BİLGİYİ VERMESİNİ RİCA EDİYORUM. AYRICA KÖYÜN SORUMLUSU MUHTAR DEĞİL Mİ. YA TELEFON ÇALIŞMASAYDI BU İKİ ÇİFTİN SONU ÖLÜMLE SONUÇLANSAYDI BUNUN SORUMLUSU ÖNCE MUHTAR OLURDU. SONRADA KÖY YOLLARINI ZAMANIN DA AÇMAYAN KARA YOLLARI OLURDU. BAZI MUHTARLAR KÖY DE DEĞİL İLÇEDE OTURUYORLAR. SADECE CENAZE OLUNCA YOLUMUZ KAPALI KAYMAKAM BEY CENAZEYİ BEKLETMESEK İYİ OLUR KAYMAKAM BEY DİYE ARZ EDERLER. SAYGILARIMLA...