5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Yaşlıların refahı için çalışıyoruz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezlerinin (YKM) Türkiye'de yaşlılık sorunları üzerine birçok konuda araştırma başlattığını belirterek, parti olarak sorunların çözümleri ve yaşlının refahı için projeler ürettiklerini söyledi.


"18-24 Mart Yaşlılar Haftası" nedeniyle basın açıklaması yapan AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi çalışmaları hakkında bilgi verdi. AK Parti'nin yaşlılara verdiği önemin ortada olduğunu belirten Dodurgalı, "AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı çatısı altında oluşturduğumuz YKM'ler, ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmet etmeye adamış insanların, yaşadıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemlerinde ve ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme haklarının olduğunu düşünerek faaliyetlerini yürütmektedir" dedi.
Türkiye'de yaşlı nüfusun sürekli arttığını, 1990 yılında 60 yaş üzeri nüfusun, genel nüfusa oranı yüzde 7.14 iken, 1995 yılında bu oran yüzde 7.63'e çıktığını hatırlatan Dodurgalı, "Son olarak adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre ülkemizdeki 65 artı yaştaki vatandaşlarımızın sayısı 5 milyon civarında olarak belirlenmiştir. Bu rakamlar, önümüzdeki yıllarda oranı iyice artacak yaşlı nüfusumuza ömürlerinin geri kalan kısmında yaşamlarını en iyi şekilde sürdürmelerini sağlayacak çalışmalar yapılmasını sosyal devlet olmanın bir gereği olarak karşımıza çıkarmaktadır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 18:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?