5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Yatırımlara yerinde takip

VALİ GÜVENÇER TAMAMLANAN YATIRIMLARI İNCELEDİ

Sinop Valisi M. Hakan Güvençer İl Özel İdaresi ile Köylere Hizmet Birliği tarafından Gerze ilçesinde yapılmakta olan yatırımları yerinde inceledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy ve İl Özel İdaresi şube müdürlerinin de hazır bulunduğu gezi kapsamında ilçeye gelen Vali Güvençer'i İlçe Kaymakamı Metin Kubilay ve İl Genel Meclis Üyeleri Cumhur Kurt ile Necmettin Çakır karşıladı.

Vali Güvençer daha sonra beraberindekiler ile birlikte ilçeye bağlı Yamacık, Çağlayan, Sazak, Gürsökü, Tatlıcak, Kızılcalı ve Başsökü grup yollarında yapımı tamamlanan stabilize yol ve boru menfez yapım işleri ile grup köylerde bulunan içme suyu depoları, ishale hattı ve şebekelerini inceledi. M. Hakan Güvençer daha sonra Çağlayan köyünde eylül ayında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından başlatılan doğal gaz arama çalışmalarının yürütüldüğü istasyonunu ziyaret etti. Bin 53 metre derinliğe kadar inilen ve toplam 2 bin 466 metreye kadar inilmesinin planlanan çalışmalar hakkında TPAO yetkilileri vali Güvençer'e bilgi verdi.

İncelenen köylerde yapımı tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali M. Hakan Güvençer, 60 bin 550 metre stabilize yolun Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi tarafından tamamlandığını söyledi. Vali Güvençer, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan içme suyu çalışmalarında da 12 bin 914 metre ishale ve şebeke hattının döşendiğini, 5 adet 20'şer metreküplek depo, 1 adet 5 metre ayak yükseklikli 25 metre küplük depolu çeşmenin yapımının tamamlandığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 18:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?