4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

Yayla okulu kalite belgesi aldı

Sinop'un Durağan ilçesi Tekir Yaylası'nda eğitim faaliyeti sürdüren Tekir Yaylası Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) Türkiye'de ilk kalite belgesini alan YİBO oldu. Okul yönetimi İSO 9001-2008 belgesini törenle aldı.


Karadeniz bölgesinde ilk devlet okulu, Türkiye'de tek YİBO olarak İSO 9001-2008 belgesini almaya hak kazanan Tekir YİBO, verilen belgeyle kalitesini tescilledi. Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen belge törenine Durağan Kaymakamı T. Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Ali Dalkılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Ahmet Tuna, Emniyet Amiri Muzaffer İncekara, Milli Eğitim Müdürü Şükrü Topçu, İSO 9001-2008 Baş Denetleyicisi ve Karadeniz Bölge Sorumlusu Selçuk Mete ve öğretmenler katıldı.


Belge töreninde konuşan İSO 90001- 2008 Baş Denetleyicisi ve Karadeniz Sorumlusu Selçuk Mete, İSO 90001-2008 belgesinin kurumlaşma adına atılan büyük bir adım olduğunu söyledi. Bu adım ile mevcut sorumlulukların üzerine bir kat daha yük yüklendiğini kaydeden Mete, "Bu sorumluluğu taşımaktan tüm kademelerdeki çalışanlarımız birinci derecede sorumludur. Artık Tekir Yaylası YİBO kalitesini tüm dünyaya lanse etmiş durumdadır. Eğitim hizmetindeki rakipleri artık bölgesel olmaktan çıkmış, global bir hale gelmiştir. Bu yaylada bir meşale yandı. Bu meşale için idealist, fedakar ve samimi bütün eğitimci arkadaşlarımı kutlarım" dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Topçu ise konuşmasında, "Okulumuz ilçemizden kırk kilometre uzaklıkta. YİBO'lar içerisinde beş yıldızlı oteli aratmayacak şekilde bir pansiyona sahip olup, sınıflarında bilgisayar ve internet bağlantısıyla tam ve eksiksiz öğretim konumundadır. Bu başarının tescillenmesi belgelenmesi işte bugün, burada ISO 9001 kalite belgesini alarak kanıtlanmış olacaktır. ISO 9001 ise etkin bir kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standarttır" diye konuştu.
İlçe Kaymakamı T. Hakan Bilgin de konuşmasında okul yönetimini kutladı. Bilgin, "Böyle bir yönetim sürecinde okul müdürümüz Ahmet Acerer'i, müdür yardımcılarımızı ve tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Kendilerine çalışmalarında yanlarında olan milli eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Tören sonunda, kalite belgesini ISO 9001-2008 Baş Denetleyicisi Selçuk Mete'den alan Kaymakam T. Hakan Bilgin belgeyi Okul Müdürü Ahmet Acerer'e teslim etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?