3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Yenikonak yolunda sona gelindi

Sinop'un Ayancık ilçesinde devam eden ve ilçeyi Ankara ile İstanbul'a bağlayacak olan Yenikonak yolundaki çalışmalarda sona gelindiği bildirildi. Yeni yol güzergahı Ağustos ayında trafiğe açılacak.

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Ayancık Belediyesi tarafından 11 kilometrelik güzergahta yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşların virajlardan kurtulacağını söyledi.

Çalışmaların Karayolları Bölge Müdürlüğü, Sinop İl Özel İdaresi ve Ayancık Belediyesi işbirliğinde yürütüldüğünü kaydeden Belediye Başkanı Ergün, "Çok büyük özveriler gösterilerek yapımına 1.5 yıl önce başlanan ve artık dolgu çalışmasıyla yolun stabilize olarak tamamlanmasına birkaç haftadan daha az zaman kaldı. Dedelerimizin kazma kürekle yapmış oldukları eski yol, 56 virajdan oluşuyordu. Yeni yol hem mesafe olarak kısalması hem de virajlardan arınması nedeniyle ilçe halkına çok büyük rahatlık ve kolaylık sağlayacaktır. Ümit ediyoruz ki Ağustos sonu gibi ülke halkımızın hizmetine açılacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 10:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?