3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Yerli itfaiye aracına tatbikatlı tören

Sinop’ta yeni alınan modern itfaiye aracı, gerçekleştirilen tören ve tatbikat gösterisiyle hizmete girdi.

Geçtiğimiz Nisan ayında 2 itfaiye erinin yangın dönüşünde hayatlarını kaybetmeleriyle sonuçlanan trafik kazasının ardından kullanılamaz hale gelen itfaiye aracı yenilendi. Kaza sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Başbakanlık Özel Fonu’ndan 150 milyar liralık kaynak temin edilmişti.

İtfaiye Meydanı’nda gerçekleştirilen ve kazada hayatlarını kaybeden Oğuzhan Çilek ve Haşim Ersoy isimli iki itfaiye erinin de anıldığını törene, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Jandarma Yarbay Mehmet Boğazkesenli, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, daire müdürleri, itfaiye erleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Mustafa Balık tarafından yapılan duanın ardından yeni ve modern itfaiye aracı meydanda tatbikat gösterisi yaptı. 24 metre açılabilen ve olduğu yerde 360 derece dönebilen hidrolik ve muhabereyi sağlayan megafon sistemli merdiven açıldığında nefesler tutuldu. Tazyikli su ve köpüğün de kullanıldığı tatbikat, ilgiyle izlendi.

İtfaiye aracı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, aracın 148 milyar 932 milyon liraya mal olduğunu belirterek, aracın gelişmiş teknik aksamı, merdiven aksamı, aydınlatma sistemi, pompa aksamı ile çalışma sistemi hakkında teknik bilgi verdi.

Sinop-iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 14:00:43
Güncelleme :30 Aralık 2004 Perşembe 14:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nacettin sönmez IP: 78.174.191.xxx Tarih : 10.02.2008 20:17:28

sevgili arkadaşlarım tatbikatla ilgili görüntü ve değerlendirmeler güzel fakat itfaiye şöförü ibarelerinin daniştayda gündeme dahi alınmaması biz itfaiye şoforleri olarak bizleri derinden yaralamıştır bizler yangına en iyi şekilde müdahelede ederiz fakat arazözleri ve kazakurtarma araçlarını başçavuş çavuş onbaşı ve er arkadaşlarımızın nasıl götüreceğini doğrusu merak ediyoruz.bu konuda biz itfaiye şoforlerini aydınlatmanızı ekliyor saygılar sunuyorum.