3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Yol çalışmaları sürüyor

Ayancık-Yenikonak arasında devam eden ve ilçeyi Ankara ile İstanbul'a bağlayacak olan Yenikonak yolundaki çalışmalar devam ediyor. 

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Ayancık Belediyesi tarafından 11 kilometrelik güzergahta yürütülen çalışma hakkında bilgi veren Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, yolun bitirildiğinde bölgedeki ulaşımın oldukça rahatlayacağını söyledi. Genel ve yerel idare işbirliğinde yürütülen çalışmanın ilçede iz bırakacak ve ses getirecek önemli bir yatırım olarak tarihe geçeceğini belirten Ayhan Ergün, "Dört dozer, bir kato, bir yükleyici silindir, greyder ve taşıyıcı kamyon gurubuyla Ayancık-Yenikonak yolunda büyük bir çalışma sergileniyor.
 
Dedelerimizin kazma kürekle yapmış oldukları eski yol, 56 virajdan oluşuyordu. Yeni yol hem mesafe olarak kısalması hem de virajlardan arınması nedeniyle ilçe halkına çok büyük rahatlık ve kolaylık sağlayacaktır. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü ile Sinop Valiliği Özel İdaresi ve Ayancık Belediyesi işbirliğinde yürütülen bu çalışma, yaz-kış, yağmur-çamur demeden sürüyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 17:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Demir IP: 84.72.240.xxx Tarih : 20.04.2008 22:51:27

Bizim belediye baskani caliyo ondan öncekiler gibi yan gelip yatmiyorlar. Ayanciga her gelisimde ayiydi. Canim istemiyordu. Ancak son yillarda güzellesiyor. Artik can atiyorum ayancik icin acaba bu sene ne yaptilar diye soruyorum.