7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

Yol yapımı için 75 trilyon teklif

AK Parti Sinop İl Başkanı Dursun Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile DPT Müsteşarlığı’na, yapımları devam eden yollar için 75 trilyon lira ek ödenek talebi yapıldığını söyledi.

Demirel, Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu, Gerze-Yakakent Yolu ile yapımına ödenek olmadığı için henüz başlanamayan Gerze-Sinop Yolu çalışmaları için 25’er trilyon lira olmak üzere, toplam 75 trilyon lira ek ödenek talebi yapıldığını belirtti.

Demirel, "Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü’nde sayın Başbakanımızın başkanlığında yapılan, Ulaştırma Bakanımız Zeki Ergezen ve Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı’nın da hazır bulunduğu toplantıda da, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen dış kredili işlerin, 2005 yılı yatırım programında yer alan ödenek tavanlarının arttırılması yönünde talimat verildi. Bu kapsamda Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu, Gerze-Yakakent Yolu ile Gerze-Sinop Yolu çalışmaları için 25’er trilyon lira olmak üzere, toplam 75 trilyon lira ek ödenek talimatı bizzat başbakanımız tarafından verildi. Konuyu vekillerimiz takip ediyor. Başbakanımızın talimatıdır, bu ödenek hazine ve DPT’nin uygun gördüğü ölçüde çıkacaktır. Önceden varolan 24 trilyonu da eklediğimizde, bu rakam 99 trilyona ulaşıyor. Bu ilimiz için büyük bir fırsattır. Başbakanımızın Sinop’tan döner dönmez böyle bir girişimde bulunması bizi sevindirmiştir"dedi.

Ödeneğin çıkmayacağını ve böyle bir ödeneğin olmadığını iddia eden çevreleri de sert bir dille eleştiren Demirel, "Bir milletvekili arkadaşımızın bu ödeneğin çıkmayacağı yönünde bir açıklaması olmuş. Milletvekiline yakışmayacak şekilde ifadeler kullanılmış. Bizler mevki ve makam meraklısı değiliz. Mevki ve makamlar geçicidir ama yapılan hizmetler kalıcıdır diye düşünüyorum. Burada olduğumuz müddetçe, hizmet etmek için enerjimizin yettiği yere kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 17:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?