15
Mayıs
2024
Çarşamba
AYANCIK - SİNOP
Belediye Sayfaları

Akgöl'de flora bahçesi

Sinop'ta yetişen ve dünyada çok az görülen birbirinden ilginç çiçek ve bitki türleri, doğa harikası Akgöl mevkiindeki flora bahçesinde biraraya getirildi.

Ayancık ilçesinde bulunan tabiat harikası Akgöl mevkiinde, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından oluşturulan flora bahçesinde özenle korunan yaklaşık 170 bitki türünün bir çoğunun çok değerli olduğu ve ilaç sanayiinde kullanıldığı belirtildi. Akgöl ve çevresinde yetişen bütün bitkilerin orijinal topraklarıyla flora bahçesine getirildiğini ifade eden Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli orman muhafaza memuru Resul Göçkün, toplanan bitki türlerinin bölgeye gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Göçkün, "Bölgemizde yetişen ve dünyada ender olarak görülen birçok bitki türü oluşturulan bu alanda isimleri ve özellikleriyle birlikte sergileniyor. Bu mini flora-parkta öyle bitkiler var ki, bunların birçok hastalıklara şifa verdiği söyleniyor. Bölgeye gelen ve eşsiz tabiat harikası Akgöl'ü gören vatandaşlar, bu bitkileri de incelemeden bölgeden ayrılmıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 15:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Veysel Ozturk IP: 80.97.88.xxx Tarih : 29.08.2007 12:35:39
Akgol cok guzel fakat ne yazikki bir cop deposuna donusmus. yazik allahun bize verdigi nimetleri bu sekilde hoyratca kullanma ve yok etme hakkini bu pisligi orada birakanlara kim verdi????Beni en cok sasirtan ise orada gorevli olan Orman koruma memurlarinin bu duruma seyirci kalmalari.