16
Mayıs
2024
Perşembe
AYANCIK - SİNOP
Belediye Sayfaları

Ayancık Alman misafirlerini ağırladı

Almanya'nın Wiernsheim kenti ile kardeş şehir olan Sinop'un Ayancık ilçesi, Alman misafirlerini ağırladı.

Wiernsheim Belediye Başkanı Karlheinz Oehler, eşi Sevaşti Oehler ile ile 7 kişilik belediye meclisi üyesi ve bir de belediye inşaat mühendisinden oluşan 10 kişilik ekip, Ayancık ilçesinde davul-zurna ve folklor gösterisiyle karşılandı.

Türk lokumu ve Ayancık kestanesi ikram edilen heyet ile Belediye Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, gruba ilçe hakkında genel bilgi verdi. Daha sonra Sinop ve Ayancık ilçesinin tarihi ve turistlik mekanlarını gezen heyete, Kumsal Otel tesislerinde Vali Zeki Şanal ve Belediye Başkanı Ayhan Ergün tarafından balık ikram edildi. Tarihi Sinop Cezaevi'nin zindan ve hücrelerini de gezen Alman grup, doğa harikası, Çangal, Akgöl ve İnaltı Mağarası ile Akliman ve Hamsilos koylarını da görme imkanı buldu.

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarında bulunan ve Ayancık'la 1998 yılında kardeş şehir olan Wiernsheim kentiyle ortak projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, "Temel amacımız Ayancık ve Wiernsheim belediyeleri arasında başlayan bu güzel kardeşlik bağını, gelecek nesillere taşımaktır. Önümüzdeki yıl kardeşliğimizin 10. yılı. Bu kapsamda bizde bir heyet olarak Wiernsheim kentine gideceğiz. Dostlarımız bu ziyaretlerinde bizi 10. yıl etkinlikleri kapsamında kentlerine davet etti. İlişkilerimiz önemli projelerle devam edecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 12:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?