22
Mayıs
2024
Çarşamba
AYANCIK - SİNOP
Belediye Sayfaları

Ayancık'ta KÖYDES çalışmaları

Sinop'un Ayancık İlçe Kaymakamı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Mustafa Hotman, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında 2006 yılında 101 projenin tamamlandığını, 2007 yılında da planlanan proje sayısının 108 olduğunu söyledi.

İlçede sürdürülen KÖYDES çalışmaları hakkında bilgi veren Mustafa Hotman, "Birliğimiz tarafından ilçemize bağlı Avdullu merkez, Bakırlızaviye, Davutlu, Hüseyinbey, İnaltı, Kaldırayak, Ömerdüz, Pazarcık, Sansar, Yemişen köylerimize 10 adet içme suyu projesi, Babaçay, Bakırlı merkez, Bakırlı-Aksu, Bakırlı-Duvarsökü, İnaltı-Köklen, Kızılcakaya, Doğanlı Orta-Harmanlar, Doğanlı-Hümer, M.Kemalpaşa, Pazarcık-Örense, Pazarcık-Tanışman, Sofu, Uzunçam-Duraklı, Uzunçam-Köprübaşı, Ünlüce-Hulu-Yalı, Ünlüce merkez köylerimize 16 adet stabilize yol onarım projesi, Akçakese, Akören, Armutluyazı, Aşağıköy, Babaçay, Bahçeli, Bakırlı, B.Zaviye, Belpınar, Dolay, Fındıklı, Hacıoğlu, Hüseyinbey, İnaltı, Kaldırayak, Karakestane, Kızılcakaya, Mestan Zindan grup yolları, Ortalık, Pazarcık, Sansar, Söküçayırı, Topağaç, Türkmen, Ünlüce, Yenice, Erikli köylerimize de 27 adet sanat yapısı menfez projesi, Ortalık- Çaylıoğlu- Kurtdüzü, Hatip-Gürsökü-Kumluk grup yoları 1. ve 2. kat asfalt kaplama yapımı projesi olmak üzere toplam 55 adet yatırımın ihaleleri yapılmış, çalışmalar başlamış, bir kısmı ise bitmiştir.

2007 yılında program çerçevesinde gerçekleştirilen yatırımların kalan kısmı çok yakın bir zaman içerisinde bitirilecektir. Gelen ödeneklerin tamamı kullanılmış ve bitmiştir. Önümüzdeki hafta içinde yaklaşık 15 yatırım daha ihale edilerek başlanacaktır. Böylece tüm programlı yatırımlarımızın yüzde 75'i daha yılın yarısında bitirilmiş olacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 15:26:47
Güncelleme :26 Haziran 2007 Salı 15:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep ozturk IP: 88.245.71.xxx Tarih : 25.09.2007 21:12:59

ben ayancık davutlu koyu sakınlerınden bırı olarak soyle soylemek ıstıyorum koyumuz su ana kadar bır yardım gorme mıstır koyumuzun yollarında traktorler ancak ılerlıyor bundan sonra ınsallah kaymakamımız bızede bır yardım elı uzatır saygılarımla