24
Mayıs
2024
Cuma
AYANCIK - SİNOP
Belediye Sayfaları

Çamkeseyle mekanik mücadele

ÇAM KESE BÖCEĞİNE KARŞI MEKANİK MÜCADELE

Sinop'ta ormanlara zarar veren çam kese böceğine karşı mücadele çalışmaları sürüyor.

Ayancık İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 'çam kese böceği' ile ilgili mekanik mücadele çalışması başlatıldı.

Köylülerce ücret karşılığı ağaçlarda hastalığa yol açan tırtıllar toplanarak imha ediliyor. Köylülere topladıkları yumurta koçanı karşılığı ücret ödeniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Sinop Orman Bölge Müdürü Rahmi Demir, ormanlara zarar veren kimyasal mücadele yerine mekanik mücadele ile zararlıların önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

Rahmi Demir, "Ormanlarımızda her yıl zararlara yol açan 'çam kese böceği'ne karşı mücadele devam ediyor. Kimyasal mücadelenin doğaya verdiği zararlar bilindiği için bu böcekle mekanik yoldan mücadele çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda, bölge müdürlüğümüze bağlı Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında, çam kese böceği ile mekanik mücadele çalışmaları kapsamında çam kese tırtılları toplatılarak havuzlara toplanıyor ve daha sonra imha ediliyor" dedi.

Mücadele çalışmaları kapsamında 2010 yılında yaklaşık 2 bin hektar alanın tarandığını kaydeden Rahmi Demir, yapılan toplatma işi karşılığında orman köylülerine yaklaşık 160 bin TL ödeme yapıldığını sözlerine ekledi.

ÇAM KESE BÖCEĞİNE KARŞI MEKANİK MÜCADELE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 13:58:22
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 14:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?