17
Mayıs
2024
Cuma
AYANCIK - SİNOP
Belediye Sayfaları

Çöplük alanı tarih oluyor

Ayancık İlçesi’nde çay ıslahı çalışmaları, olası sel felaketlerine tedbirin dışında ilçenin çöp sorununa da neşter vurdu. Islah çalışmasının gerçekleştirildiği alanda bulunan ve ilçede büyük ölçüde çevre kirliliğine yol açan çöplük kaldırılıyor.

İlçede uzun yıllar çöp alanı olarak kullanılan bölge, çöpten arındırılacak. Aşağı Köy Yolu üzerinde bulunan çöp döküm alanı, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından bölgede gerekleştirilen çay ıslahı projesi kapsamında kaldırılıyor. Çöp döküm alanının büyük bir kısmı çay içi taraması sonucu ortaya çıkan hafriyatlarla örtülerek kapatıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, çöp döküm alanının yıllardır ilçenin girişinde çirkin bir görüntü oluşturduğunu, aynı zamanda çöplüğün ilçenin su ihtiyacının karşılandığı içme suyu kuyularının hemen yanında olmasının da sağlık yönünden büyük bir risk teşkil ettiğini söyledi. Ergün, "Göreve geldiğimiz ilk aylardan itibaren yeni çöp dökün alanıyla ilgili çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Bu konuda gerek Valilik, gerekse İl Çevre ve Orman Müdürlüğü nezdinde sorunun çözümü yönünde adımların atılması için yazışmalarımızı ve takiplerimizi başlatmıştık. Bölgemizin coğrafi konumu gereği yeni çöp döküm alanı tespitinde çok büyük gayret sarfetmemize rağmen problemler yaşıyoruz. Konunun önemi nedeniyle atılan adımlar hemen sonuç vermese de büyük mesafe katedildiğini de belirtmek isterim. Eski çöp döküm alanının DSİ çalışmaları neticesinde kapanıyor olması bu konuda çözümü hızlandıracaktır. Böylece ilçemizde uzun süredir yaşanan ayıp da ortadan kalkmış olur" dedi.

Ayancık-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 12:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bura IP: 78.177.229.xxx Tarih : 18.12.2008 23:15:03

ya bn anlamadım pek nasıl yani peki ya gebze nolcak?