18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYANCIK - SİNOP
Belediye Sayfaları

Sinop Ayancık'ta balıkçı barınağı onarıldı

Sinop’un Ayancık İlçesi’nde, kısmen kullanılamaz hale gelen balıkçı barınağı onarıldı.

10 yıldır ilçe merkezi Denizciler Mahallesi’ndeki balıkçılara hizmet veren barınak, dalgaların etkisiyle yüzde 60 oranında tahrip olmuştu. Çalışmalar kapsamında denizde biriken dolgu, kepçelerle temizlenirken, barınağın bazı bölümleri de tekrar kullanılır hale getirildi. Yapılan onarım çalışmaları 120 milyar liraya mal oldu.

Konu ile ilgili DLH tarafından 2003 Mayıs ayında teklif verildiğini belirten yetkililer, Ekim 2003 tarihinde ihalesi biten onarım çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

AK Parti Ayancık İlçe Başkanı Aziz Akın, konuya çözüm bulunmasında yardımcı olan AK Parti Sinop Milletvekili Mustafa Öztürk’e teşekkür etti. Akın, "Önümüzdeki yıllarda ilçemizden sahil yolu geçmesi halinde barınağımızın büyük bir balıkçı barınağı haline getirilmesi projesi üzerinde duruyoruz. Şu anda bu alan aslında balıkçı barınağı değil balıkçı çekeği. Ayrıca Stad bölgesinin hizasındaki deniz kenarı her yıl tahrip olur. Bu bölgenin de önümüzdeki günlerde keşfi yapılarak denize doğru çıkıntı şeklinde doldurulması planlanıyor" dedi.

SERHAT ÖZŞAHİN-SİNOP (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 12:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?