19
Mayıs
2024
Pazar
BOYABAT - SİNOP
Belediye Sayfaları

Çeltiğe alternatif kiraz

Sinop'un Boyabat İlçesi'ne bağlı dört köyde 43 çiftçiye kiraz bahçesi kuruluyor. 

Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda 240 dönüm arazi üzerine 9 bin 30 adet kiraz fidanı dikildiği bildirildi. Tarımsal olarak çeltikle özdeşleşen ilçede, kirazın alternatif ürün haline geleceği belirtiliyor. 

Konuyla ilgili Kaymakamlık tarafından pilot bölgeler seçildiğini belirten proje sorumlusu İlhan Şahin, seçilen bu bölgelerin fizibilitesi yapılarak söz konusu bölgeler için kiraz meyveciliğinin uygun görüldüğünü söyledi. 

Şahin, "Bağlıca, Çarşak, Kayaboğazı ve Kılıçlı köylerine gidilerek köylü ile konuşuldu. Köylüye konu ile ilgili bilgiler verildi. Bu projede kullanılmak üzere 9 bin 30 adet kiraz ağacı alınarak üreticiye dağıtıldı. Bu projeye vatandaş gözü ile görmeden inanmadığı için önce çekimser kaldı. Fakat fidanlar gelmeye başlayınca ilgi artmaya başladı ve yeni müracaatlar oldu. Proje sadece kiraz ile ilgili değil, daha başka ürünler de düşünülüyor. Köylüde de alternatif ürünler konusunda bilinçlenme oluştu. Ben bu projenin etki yapacağına inanıyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 11:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakkı güner IP: 85.103.74.xxx Tarih : 28.12.2006 18:32:48
Boyabatta gerçekten güzel şeyler oluyor. Kaymakamımız Sayın Fatih KOCABAŞ ın sayesinde boyabatta meyvecilik ve tarım adına imkansız şeyler artık yavaş yavaş aşılmaya başladı. hedefinin 2007 yılında boyabatta 1500 dekar meyve bahçesi yapmak olduğunu öğrendik gerçekten kutlarız başarılarının devamını dileriz.