21
Mayıs
2024
Salı
BOYABAT - SİNOP
Belediye Sayfaları

Tapuda TAKBİS dönemi

Boyabat Tapu Müdürlüğü düzenlenen törenle Tapu Kadastro Bilgi İşlem Sistemi'ne (TAKBİS) geçildi.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurulan ve ülkenin her yerinden tapu ile ilgili hizmetlerin yapılabildiği TAKBİS sistemi Boyabat ilçesinde de start aldı. Boyabat Tapu Müdürlüğü'nde, tapuya ilişkin bütün bilgilerinin hazırlanarak sisteme verilme çalışmaları 8 kişilik bir ekip tarafından 10 aylık süre içinde tamamlandı. Sistemin faaliyete geçmesi nedeniyle açılış töreni düzenlendi.

Törene Boyabat Kaymakamı Ünal Çakıcı, Garnizon Komutanı Caner Mutlu, Samsun Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban, Gıda Tarım İl Müdürlüğü Toplulaştırma Koordinatörü Aytül Durakan, Boyabat Tapu Müdürü Zafer Kaya, çeşitli resmi daire amirleri, siyasi parti ve çeşitli sivil toplum örgüt temsilcileri ve davetliler katıldı.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Kaymakam Ünal Çakıcı yeni sistemin hayırlı olmasını dileyerek açılış kurdelesini Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban ile birlikte kesti. Bu arada sistemin nasıl işlediğini öğrenmek ve göstermek amacıyla Kaymakam Ünal Çakıcı ile Ziraat Bankası Müdürü Musa Kubuz'un tapu bilgileri araştırılarak Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki gayrimenkulleri tespit edildi ve bilgisayarda çıkan bilgiler de kendileri tarafından da doğrulandı. Törenin son bölümünde katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. İkram sırasında Mesut Erdal İsimli vatandaşa sisteme geçilmesi ardından ilk tapu, Kaymakam Ünal Çakıcı tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2012 Cuma 18:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?