22
Mayıs
2024
Çarşamba
BOYABAT - SİNOP
Belediye Sayfaları

Gerçekten çok 'Garip'

Sinop'un Boyabat ilçesinde, geçen yıl çoban köpekleri tarafından parçalanmak üzereyken yaralı olarak kurtarılan "Garip" isimli yavru geyik, 15 aylık oldu. Kendisini ormanda bularak eve alıp bakan Ali Kocabaş'tan bir an olsun ayrılmak istemeyen Garip, artık büyüdüğü için eve giremiyor ve koyunlarla yaşıyor.

Boyabat'ın kırsal alanında çoban köpekleri tarafından parçalanmak üzereyken Ali Kocabaş isimli vatandaş tarafından yaralı olarak kurtarılan yavru geyik, insanlarla iç içe yaşayarak evcilleşti. Yaralı olarak bulunduktan sonra "Garip" adı verilen 15 aylık geyiği ormana bırakmak isteyen Kocabaş, geyiğin ormana gitmek istememesi üzerine ona bakmaya devam ediyor. Geyiğe bakan ve zamanının büyük bölümünü onunla geçiren Ali Kocabaş, Garip'in kendini diğer hayvanlardan kıskandığını söyledi.

Kocabaş, "Şu günler geyiklerin çiftleşme mevsimi. Buralar geyiklerin beslenip barındıkları bir bölge. Zaten bende Garip'i çiftliğe yakın bir yerde bulmuştum. Geceleri erkek geyiklerin bağırışlarını duyuyoruz. Bizim garip yavaş yavaş erkek oluyor ama geyik seslerine doğru gitmiyor. Akrabalarını unutmuş gibi. Şu günlerde epeyce yaramazlık yapıyor. Küçük iken eve alıyorduk ve televizyon seyrediyordu. Şimdi içeri alamıyoruz. Bazen pencere önüne geliyor oradan bakıyor. Yanıma köpekler geldiğinde onlara saldırıp kovalıyor. Anlıyorum ki beni köpeklerden kıskanıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 13:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?