24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Ormanlar masaya yatırıldı

Yüzde 61'i ormanlarla kaplı olan Sinop'un Boyabat İlçesi'nde, orman varlığının korunabilmesi ve gerekli bakımın sağlanabilmesi amacıyla ormanda seminer düzenlendi. Açık havada gerçekleştirilen seminere, Sinop Orman Bölge Müdürü Turgut Yıldız, Orman Bölge Müdür Yardımcısı İrfan Babayiğit ile Sinop, Gerze, Ayancık, Durağan, Boyabat Orman İşletme müdürleri ve bölge şefleri katıldı. Seminer kapsamında acilen bakım ve iyileştirme programına alınması gereken ormanlık alanlarda genç ağaçların gelişimini engelleyen etkenler tespit edilirken, özellikle birim alana düşen ağaç sayısında azaltma ve güneş ışığını engelleyen büyük ağaçların kesimi yapıldı.

Seminer sırasında çok yörede çok sayıda genç ve yetişkin ağacın kesilmesinin zorunlu olduğuna dikkat çeken katılımcılar, bu yapılmadığı takdirde ormanların kendi kendine yok olma tehlikesiyle karşıya olduğuna ve ağaçların sık olmasının özellikle don olayını arttırarak ağaçların kırılmasına veya yangınla mücadeleyi imkansız hale getirmesine neden olduğuna dikkat çekti.

Boyabat Orman İşletme Müdürü Kamuran Birinci, ilçenin sahip olduğu arazinin yüzde 61'inin ormanlarla kaplı olduğunu, 165 bin hektar arazi üzerinde kurulu olan ilçenin 100 bin hektarının ormanlık alanlardan oluştuğunu söyledi. Birinci, "Bu 100 bin hektar ormanlık alanın 65 bin hektarı çeşitli çam türlerinden, 35 bin hektarı ise baltalık diye tabir edilen meşe ve kavlan ağaçlarından oluşuyor. Bu kadar yüksek düzeyde ormanlık alana sahip Boyabat'ta, ormanların bakım ve iyileştirme çalışmaları büyük önem taşıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 12:22:21
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 13:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?