24
Mayıs
2024
Cuma
DİKMEN - SİNOP

4 çocukla ahırda yaşıyor

Sinop’un Dikmen İlçesi’ne bağlı Karaağaç Köyü’nde, maddi imkansızlıklar nedeniyle ahırda hayvanlarla yaşamak zorunda kalan ailenin durumu, görenlerin yüreğini burkuyor.

Hayvanların barındığı ahırı ortadan bölerek kendilerine tek göz oda yapan tüberküloz hastası Nuri Kaya (33); eşi, kayınpederi ve 4 çocuğuyla birlikte zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Kaya, çocuklarının da hayvan pisliklerinden dolayı çok kez hasta olduğunu belirterek, "Daha önceleri çalışmak için İstanbul’a gidiyordum. Ekmek parasını çıkartıp aileme bakabiliyordum.

Ama şu anda hasta olduğumdan çalışamıyorum. Birlikte kaldığımız hayvanlar yine bize bakıyor. Onların sütlerini satarak yaşıyoruz. Şuanda 3 büyükbaş hayvanla birlikte yaşıyoruz. Tabi devletimizden Allah razı olsun. Dikmen Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Fonu sayesinde yiyecek yardımı aldık. Aldığımız bu yardımlar kısa süreli yardımlar. Küçük de olsa çocuklarımızla birlikte yaşanabilir bir ev yapabilmek için Dikmen Kaymakamlığı’na başvurdum. Sinoplu hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 11:21:59
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 17:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?